NF-Race 2012 – Damerna Först, igen…

Grattis Britt, till din 6:e inteckning !!!

I tidvis friska vindar avgjorder årets upplaga av NF-Race. 17 båtar besökte vår NF-träff och15 valde att kappsegla den 12,5 nm långa banan i lördagens rafflande tävling. Efter en länsstart österut på Möja västerfjärd, bar det av norrut i slör/halvvind/sträck, runt V. Tistronskäret ( + en del grus ) rundning östterut 270° för att sedan fortsätta med en lång, härlig kryss VSV till Arbodaön. Därefter, tillbaks V stora kilskäret och i mål.

Vädret bjöd på 5-8 m/s VSV, med strålande sol. Tack alla Vädergudar ! för de fina och rättvisa omständigheterna.

Vandringspriset ”Till Sture Nyholms Minne” stannade kvar hos Viggo, Lova, Åsa och Ola, som höll en jämn och hög nivå på både tipspromenaden och seglingen – grattis Familjen ”Kölbåten” !

Efter tipspromenaden och prisutdelning vidtog sedvanligt trevlig grillning och samkväm med tillhörande bortförklaringar. Festen höll igång tills myggen jagat bort även de mest idoga deltagare.

NF-Race-resultaten har nu lagts till i resultatlistan för Ostkustserien, och ni hittar listan under Aktiviteter/Kappseglingsresultat.

Det är extra kul att så många tar sig ut på banorna i år, och jag hoppas vi får se fortsatt god uppslutning på GranPrix ( 1 september ) och Vikingarnas Inbjudningssegling Tillika vårt DM ( 8-9 september ). Åtminstone 9 båtar har möjlighet att få med 3 resultat i årets serie, och kan vara med och fightas om titeln ”Ostkustens Mästare 2012”

Väl mött !

Magnus, SWE 353

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.