Sture Nyholm förolyckad

En mycket tragisk olycka inträffade på Nämdöfjärden den 12 mars 2011. Sture och en kamrat seglade med skidor och var i närheten av Stora Husarn. Båda gick igenom isen när de kom ut på ett isparti där en svävare passerat. Den som blev kvar längst tid i vattnet var vår bästa vän Sture Nyholm. Hans liv gick dessvärre inte att rädda.

Sture har deltaigit aktivt i NF förbundet under alla år och har under många varit seglingsarrangör och banläggare för bla NF Race.

Styrelsen har uppmärksammat det inträffade på Årsmötet och föreslog att förbundet avsätter 2000 kr till inköp av en pokal för ett pris; ”Sture Nyholms Minne” lämpligast att delas ut vid NF Race. Årsmötet biföll förslaget. Detaljer om priset följer.

 

1 tanke på “Sture Nyholm förolyckad”

  1. Jag minns Sture Nyholm.
    1957, kanske 1956,träffades vi uti skärgården. Vi var ett gäng.som åkte runt till de olika dansställena Spillersboda, Herrgår’n m.m.. Sture som normalt körde taxi hade privat en Mercedes 170. Lite fortare gick det på Skarpnäcks flygfällt med Sture som burkslav när han blev svensk mästare i banracing. 1964 fick jag följa med Sture och hans Carita på en segeltur till Huvudskär med skärgårdskryssaren Zaza och plastbåten Skvätt på släp.Dykutrustningen köpte jag av Stures kompis. Vi dök på ett vrak, Skuld, Det blev början till min hobby. Kontakten oss emellan blev glesare. När jag på 80-talet bodde, i Paris, hos en granne fann jag en facktidning med skridskoåkande Sture som omslagspojke.. Jag träffade Sture av en tillfällighet i början på 2000-talet. Några år senare såg jag den ofattbara spalten i dagstidningen. Sture hann inte bli 80 år.
    Jag glömmer aldrig Sture.
    Bosse L

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.