Vandringspriset Sture Nyholms minne


Sture Nyholm var en entusiastisk seglare som vurmade för NF-båten. Han arrangerade NF Race med bravur; klurade ut en trevlig bana, lade ut start/målbojar, sköt startskott och startade sedan själv. Ofta seglade Sture ensam. Sture seglade året runt, när isarna bar blev det skridskosegling. Ett år, tror det var runt 2005, hade Sture seglat på isarna drygt 100 dagar!

Sture var först med genomgående lattor i storseglet. Det var ett prov sanktionerat av styrelsen som föll så väl ut att klassreglerna uppdaterades med fri lattlängd.

En annan favorit för Sture var Augustimånen, en kappsegling som hölls i slutet av augusti med start fredag kväll och målgång söndag morgon. Banan gick i oprickade vatten i Stockholms skärgård. En stor utmaning för navigatörerna speciellt som banan var hemlig till strax före start! Sture, tillsammans med duktig besättning ombord på NF 284 Wind Song var alltid i topp i denna speciella segling.

Sture Nyholms minne

Sture Nyholm omkom tragiskt i mars 2011 när han var ute och skridskoseglade. Till minne av Sture som vurmade för NF-båten och NF Race instiftade styrelsen vandringspokalen till ”Sture Nyholms minne”. Priset tilldelas den båt som kommer först när resultatet av seglingen och tipspromenaden räknas samman.

 

Av Lars Thorén, seglade NF 223 Viktoria under åren 1990-2017

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.