Ostkustserien och SRS-seglingar

Ostkustserien startades för att främja entypskappsegling med NF i Stockholmsområdet. Under många år var vi egen klass i de olika seglingarna. Med möjligheten i SRS att få avdrag för shorthanded-segling, segling utan spinnaker och att segla med eget SRS-mätbrev är då frågan är hur vi skall beräkna resultaten i Ostkustserien.

Senast i Ornö Runt startade fyra NFar med tre olika SRS-tal. Endast två båtar seglade på standard SRS-talet för NF (1,098). En båt seglade på shorthanded-talet (1,086) och  en båt seglade med eget SRS-mätbrev (1,088 – avdrag för vikt). Förbundets inställning är att så länge man seglar med ett SRS-tal som inte är högre än standardtalet 1,098 så är det seglad tid som avgör placeringen i Ostkustserien oavsett vilket SRS-avdrag man har. Olika starttider och då kanske olika vindförhållanden kan förstås inverka på resultatet.

Seglar man på ett högre SRS-tal än 1,098 – troligen då med genua – så räknar vi inte resultatet alls i Ostkustserien.

Mer information om SRS-talet finns i länken:  http://www.nfseglare.com/?p=116286

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.