Höstmöte 2011 – hur gick det och vad händer nu

Höstmötet är en trevlig tillställning mitt i höstmörkret. Sannolikt beror det på att vi NF-folk är alldeles extraordinärt trevliga människor =). Och det är tur att det finns vattenhål och säkerhetsventiler som höstmöte och höstens båtmässa för oss inbitna seglare som annars mest härdar ut under den långa höst och vintersäsongen.

Båtmässan förresten – den bevistades av några NF vänner som efter vändor mellan montrar och båtar samlades för en öl tillsammans och passade på att prata igenom våra inryck. Ola, Stefan, Arne, Niclas och Henrik lyckades få ihop kalendern denna gång. Riktigt trevligt – kanske kan upprepas till vårens upplaga?

Nåväl höstmötet då. I vanlig ordning bjöds det på mat, öl och därefter kaffe med kaka. Under tiden pratades det om både det ena och det andra: resmål för seglingar, olika kappseglingar under året eller gjorda och kommande reparationer.

Därefter drog Henrik W resultatlistan från årets seglingar. Ostkustserien togs av Ola som också tog hem första upplagan av vandringspriset ”Sture Nyholms Minne”. NF Race tog Britt efter en rekordartad uppsegling. Kappseglingskalendern pratades igenom och viljan var att behålla den intakt, men med kanske något tillägg. Vi återkommer om detta här på hemsidan. Notera att NF Race och DM i VSS regi seglas med fock för enkelhetens skull.

Vidare hördes röster om förnyat försök på eskader. Niclas drog ett lass i somras för att få till – något som sprack pga sjukdomar. Om någon vill ha eskader under 2012 så är det bara att inkomma med idéer och förslag.

Nisse V planerar för studiebesök på Benns i januari eller februari. NF har ju numer gamla riggar så det kan vara bra att veta vad man skall kolla upp och hur. Vi uppdaterar hemsidan om detta när vi vet mer.

Sedan pratade vi om nästa nummer av iNFo. Niclas behöver bilder och text för att det skall bli en tidning – senast januari/februari. Max en sida A4 text – och bilder skall gärna vara över 1mb i storlek. text och bilder kan mailas separat till sekreterare@nfseglare.com
Nästa iNFo kommer tryckas i några överexemplar som ni kan ta med er och ge till andra NF ni stöter på här och där som inte är medlemmar.

Till sist visades det bilder och film. Bilder kom bland annat från NF Race, Gran Prix och Lidingö Runt. Sedan visade Stefan värmande bilder och film från Medelhavet.

Kommande: Studiebesök Benns och artiklar till iNFo

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.