NFseglare på Facebook


Vi som står bakom NFseglares nya webb har valt att integrera denna webbplats i Facebook. Det finns fler anledningar till detta.

Om nu bloggen främst är förbundets kanal till medlemmarna ser vi det som lika viktigt att medlemmarna får möjlighet att interagera med varandra. Tidigare hade vi en lösning med ett diskussionsforum via en programvara som installerades på den gamla webben. Den lösningen löste de behov som fanns då men med tiden har det blivit uppenbart att den kräver ett alldeles avsevärt underhåll och mödosamt manuellt arbete för att hålla vid liv.

Droppen var i våras när webbmaster sorterade ut 5 nya forummedlemmar bland 8000 forumansökningar av spamrobotar (hoppas jag inte missade någon:). Alla ansökningar fick automatiskt svar från forumet – det blev mail som studsade fram och tillbaka. De 8.000 spamrobotarna hade skapat ca 30.000 mail som också skulle rensas bort. Det finns annat man kan göra av sin fritid…

Så – genom att utnyttja Facebook får deras datasupport får stångas med ovälkomna besökare och göra de uppdateringar som behövs istället.

 

Det nya NForum är nu Diskussioner på våra Facebook-sidor.

Det går också att göra vanliga logginlägg, men tänk då på att de med tiden kommer ”försvinna” ner på sidan. För information och frågor av varaktig betydelse för alla NF ägare är därför Diskussioner att föredra.

Inläggen på Facebook speglas på NFseglare så alla besökare uppmärksammas på det senaste.

Något annat vi saknat är en funktion för att puffa för, bjuda in – och föranmäla sig för kappseglingar och andra evenemang förbundet arrangerar. Genom att använda Facebóoks funktion för Evenemang kommer alla som lagt till NFseglares Facebook sidor få inbjudningar. Och Vi som arrangörer kan få en bild av hur många som kommer komma. Även Evenemangen speglas på NFseglare för alla besökare.

För att inte tala om alla andra positiva effekter vår entré i de sociala medierna ger. Vi kan dela vidare inlägg och evenemang till våra olika privata nätverk och vi kan med några enkla musklick snappa upp andras aktiviteter, bilder och inlägg.

Den nackdel som finns är såklart att du måste bli medlem i Facebook. Om nu det kan sägas vara en nackdel.

 

Som tidigare är det helt och hållet upp till oss själva (upp till dig, käre medlem:) att få snurr på detta. Om du tex tycker det ”händer för lite” på Facebook så är det bara att skriva ett inlägg eller ladda upp en bild. Eller varför inte posta ett inlägg till bloggen som vi kan ladda upp?

Börja redan idag: klicka på Gilla härintill höger och gör ett inlägg på våra NFseglare.

 

Och se-gla-ut!

Webmaster/Niclas

 

Publicerat i Okategoriserade: Arkiverat under:

7 tankar på “NFseglare på Facebook”

 1. ”Om nu det kan sägas vara en nackdel.” För den som är mån om sin integritet och inte aningslöst inte vill fläka ut sig och sitt privatliv sina åsikter mm och dessutom överlåta ägarskapet av infomationen till facebook i all framtid, så kan det nog sägas vara en nackdel.

  1. Hur man uppför sig på nätet, här – på Facebook eller i privat diskussionsforum är upp till en själv. Det är bara du som bestämmer vad du skriver. Om du inte vill delge andra om ditt privatliv så är det bara att inte skriva något om det.

  2. Jag skall också lägga till det du skriver om ägandeskapet om informationen på Facebook. Saxat från Facebook:
   ”Du kontrollerar och äger själv all den information som du lägger ut på Facebook, inklusive platsinformation. Du bestämmer hur och till vem du vill dela med dig av information. Din position publiceras aldrig automatiskt, vare sig när du använder din mobila enhet, Facebook-applikationen eller Platser-funktionen. Din position publiceras endast när du checkar in på en plats. Du bestämmer själv om och i så fall vem som ska kunna se var du checkar in.”

   Ett ganska vanligt rykte så Anonym är ursäktad.

   1. Nja, det var inte riktigt rätt:

    Jag citerar punkt 2.1 i avtalet:
    For content that is covered by intellectual property rights, like photos and videos (”IP content”), you specifically give us the following permission, subject to your privacy and application settings: you grant us a non-exclusive, transferable, sub-licensable, royalty-free, worldwide license to use any IP content that you post on or in connection with Facebook (”IP License”). This IP License ends when you delete your IP content or your account unless your content has been shared with others, and they have not deleted it.

    Alltså: material som jag väljer att publicera är inte mitt. Om jag raderar det finns det fortfarande kvar om någon annan länkat till det.

    1. På svenska: med material avses bilder och video enligt den citerade texten.

     Allmänt kan man säga att allt man publicerar på nätet också sprids på nätet. Oavsett rättigheter eller ej. Det är en grundläggande insikt som många har missat genom åren. Alltså: du kontrollerar själv vad du vill skall spridas.

 2. På Facebook uppger man sitt riktiga namn eftersom ett av syftena med Facebook är att återknyta gamla bekantskaper ha kontakt med sina irl-vänner osv. På ett diskussionsforum finns inte detta behov. Att mitt riktiga namn står där för hela världen att beskåda tillför egentligen inte mycket. Det kan till och med vara så att en del frågor inte blir ställda och en del ämnen inte tas upp om man inte kan vara åtminstone halvanonym. För att stävja olämpligt beteende i form av ren spam eller personliga påhopp a la sailgude.com så kan man ha ett registreringsförfarande där webmaster känner till den riktiga identiteten. Det jag själv inte alls ha något emot. Jag inser att det kan innebära ökad administrativt arbete och har all respekt för att webmaster inte vill ha detta. Hoppas jag kan få samma respekt för att jag valt att inte ha ett konto på Facebook vilket jag inte är ensam om (även om jag ironiskt nog för NF-bloggens skull hoppas att jag är just bland NF-seglarna). Jag får nöja mig med att läsa andras inlägg.

  1. Du kan regga dig som Kalle Anka – det bryr sig Facebook inte om. Du har full frihet att använda Facebook för *dina* syften. Det är tex vanligt att regga ett tillfälligt konto med ett fantasinamn för att komma med på ett evenemang som lanserats via FB.
   Forumvarianten du pratar om är prövad – och förkastad. Vi har inget intresse av registrera er, bara en tanke om att kunna erbjuda er möjligheten att prata sinsemellan. Den är frivillig.
   Nu är det FB som gäller för detta. Det är en chimär att tro att någons identitet är säkrare på ett ”privat” forum som drivs med ideella krafter. Och alla alla åsikter respekteras. Har du en åsikt som du vill driva går det utmärkt att kandidera till styrelsen eller lämna motion till nästkommande årsmöte.

   Lustigt – eller trist – att detta skulle bli största debatten på nya siten. Vore roligare om ni pratade båt mer.

   Om någon har ytterligare iver att diskutera får vi ta detta via mail: sekreterare@nfseglare.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.