Klassförbundet för Nordisk Familjebåt
Header

NF seglare, sajten för alla som gillar NF blir blogg

maj 13th, 2011 | Posted by SWE245 in Förbundet

Idag får seglarsverige ytterligare en blogg. Under våren har NF förbundets webbplats utvärderats och omarbetats och några viktiga slutsatser är

 • Allt mer av kommunikation och dokumentation förs över till webben och elektroniska medier
 • Webbplatsen måste vara lätt att uppdatera. Den gamla NF seglare var hårdkodad i HTML vilket var tungjobbat.
 • Webbplatsen måste stödja integration mellan medlemmarna såväl som mellan förbundet och medlemmar. I båda riktningarna.

Som ett led i detta arbete blir nu NFseglare blogg baserad på WordPress. Valet av WordPress var enkelt då det är det i särklass mest spridda verktyget för bloggar och ganska lätt att anpassa för egna behov.

Välkommen till www.nfseglare.com med…

Från start finns information om båten i form av beskrivning, FAQ och historik. Du finner också information om förbundet och kommande aktiviteter. Ostkustserien startar nu på lördag med Lidingö Runt. Nytt för i sommar är satsningen på en eskader med barnfokus.

I galleriet hämtar vi bilder från vårt Flickr konto (alla NF ägare kan bli medlemmar i den gruppen, klicka på någon av bilderna och ansök om medlemskap).

Under Köp & Sälj har du möjlighet att köpa och sälja NF båtar och tillbehör till NF.

NForum skrotas då den forumlösningen varit hemsökt av spamrobotar vilket inneburit problem för användare och administratörer. Bättre alternativ är på G.

Kvar att göra

Vi har några punkter kvar på listan. Dels skall webbsidan kopplas starkare till sociala medier för att ge utrymme för diskussioner och interaktivitet som tar NForum några snäpp längre.

Vi kommer att föra över all viktig information och dokument från den tidigare siten.

Kommentera gärna denna text – vi är nyfikna på all respons och idéer.

Bästa hälsningar

Niclas Stang, NF SWE245, Sekreterare i NF förbundet

Karim Ryde, NF SWE351

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

13 Responses

 • Pingback: Ny blogg för NF-seglarna | BLUR

 • Snyggt. Gillar bakgrunden. Var någonsin Jomla ett alternativ?

  Mvh Martin

  • SWE245 says:

   Tack Martin. Joomla var inte uppe på bordet – vi som råddar detta har pysslat litet med WP tidigare så det var ett självklart val av den orsaken. Helt säker på att Joomla (eller andra liknande plattformar) hade gjort ett lika bra jobb.

   Mvh Niclas

 • Luvan says:

  Äntligen!! Det bådar gott och länken ligger så klart upplagd hos mig också!

 • Lilla Blå says:

  Kanon!

  Jättekul att NF får ett nytt uppdaterat forum. Nu är det upp till oss alla att hjälpa till med att se till att det blir levande och välbesökt…

  På tal om hjälp så funderade jag på polardiagram för NF här om dagen. Nån som har ett färdigt? Eller har mätt upp en massa behövliga mått för att kunna mata in i nått program som finns på webben?

  Mvh

  Jocke

 • Ulf Palm says:

  Vad trevligt med en ny sida!

  Jag beklagar bara att ni skrotade forumet. Det var ju egentligen det man hade mest glädje av. Det som nu finns på Facebook kommer jag ju inte åt. 🙁

  /UP

  • SWE245 says:

   Det gamla forumet skrotades av sagda orsaker. Inget lätt beslut, men jag tror och hoppas att fler uppskattar fördelarna och att de (med tiden) väger över.

   Om någon frivillig vill ta på sig admin av gamla forumet så är man välkommen. Men det krävs tid och rejält med kunskap, helst kunna programmera (i php tror jag det är).

 • roger h says:

  Det här upplägget blir perfekt !! 😉

 • Lars Howander says:

  måste man bli facebook-gubbe för forumdiskussioner? nej tack

 • NF says:

  Tittar man på facebookdiskussionerna så är väl nästa alla sociala t ex evenemang, möten mm. Tekniska diskussioner förekommer inte (rigg, skrov, tips mm). Tråkigt att klassförbundet valt denna väg. Att inte vara med på Facebook är ett val som flera av oss gjort. NF-förbundet kommer nog inte att kunna påverka detta utan tappar istället ett antal forumdeltagare.

  • Webmaster says:

   Du hittar nya NForum under Diskussioner på vår FB sida för tex diskussioner om teknik eller rigg som man vill kunna återkoppla till över tid. Du kan naturligtvis även välja att skriva en fråga i loggen på sidans framsida. Just nu står det mest om evenemang mm där, helt rätt. Om man vill att det skall skrivas om något specifikt så är det bara att greppa tangentbordet.
   Vad vill du ha istället, och vad är du villig att bidra med för att åstadkomma ditt förslag?Leave a Reply

Or

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.