NF höstmöte 2012

Vi har precis satt oss till bords. 17 NF-seglare fördelat på 15 båtar. Bra uppslutning så här en gråtrist novemberkväll.

20121122-192849.jpg

Traditionstyngd rostbiff (serverats på dessa möten sedan -80 talet) inmundigas. Idag med 3 olika sorters potatissallad.

Conny Holt, nybliven ägare till S105 är här. Han har seglat NF tidigare och kan komma att synas på kappseglingar framöver.
Karin Svärd är också nybliven ägare till S 316 som också är på höstmöte. Välkomna båda två!

Snacket runt bordet handlar nu om motorer och bottenfärg. Nisse har ju lagat sin MD5:a och någon annan är intresserad av coppercote, epoxifärg med koppar som kan hålla snäckorna borta i 10-talet år.
Vad har du på din båt? Skriv kommentar nedan.

20121122-195030.jpg

Prisutdelning

Ola Barthelson vann Ostkustserien följt av Magnus Lindgren som tvåa och Arne Waldau som trea. Grattis!!

Kappseglingskalendern 2013 kommer se ut som den gjorde 2012. Nisse berättar om populära Gullviverallyt där man håller ihop flera dagar, priser för båtar med barn mm. Något för NF race att ta efter kanske.
Tyck till i kommentar härinunder.

Som aktivitet på vintern bollar vi lite idéer. Besöka North eller få föreläsning av motormekaniker, kurs i kappseglingsregler är några tankar. Nisse kollar med Ola om vi inte kan få till en regelkväll.
Vad vill du ha, kommentera nedan!

Vårens iNFo

Spinnakersegling, motormek, meteorologi och storskotsskena kan bli kommande artiklar i iNFo.
Fler idéer? Ge tips om artikeluppslag nedan!

 

Och med allt detta känner vi oss nöjda med kvällen. Flera nöjda och mätta NF seglare letade sig sedan hemåt i novembermörkrer.

Håll utkik på webben för nyheter om vinterevenemang. Registrera dig gärna för NFmail (härintill höger på sajten) och du får även nyheter och kallelse till vinterskoj hem i brevlådan.

Tack alla som kom!

3 tankar på “NF höstmöte 2012”

  1. Trevligt möte i torsdags. Det finns ju massor att snacka om. Coppercote låter för bra för att vara sant, tänk att slippa slabba med bottenfärg varje år. Det finns roligare saker att göra än att slipa botten. Vad gör man när motorn lägger av? reparera, eller köpa ny? Själv är jag intresserad av NF:ens kölprofil, den lär enligt Nisse vara symetrisk och fin, men är den optimal jämfört med t ex en datorknådad NACA profil? Inte för att jag skulle orka spackla upp och ändra min kölprofil, men får man överhuvud taget göra det? Jag ögnade igenom klassreglerna, men hittade inget. Rosbiffen och potatissalladen var i toppklass. Ser fram emot nästa möte. /J

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.