Klassförbundet för Nordisk Familjebåt
Header

DM 2012 / Vikingarnas Inbjudningssegling

september 12th, 2012 | Posted by Magnus Lindgren in Aktiviteter | Nyheter

I helgen som gick genomfördes Ostkustseriens säsongsavslutning hos Vikingarna (Hundudden, Djurgården). Ett 30-tal båtar i 5 klasser njöt av vind, sol och väldigt trevliga arrangemang. Förutom NF seglades även med Folkbåtar, Starbåtar, M30:or och SRS.

Ola gick segrande ur striden med 5 spikar – Grattis!

Seglingsformen, med 5 korta kör på 2 dagar, ger extra intensitet och det är kul att komma lite närmare varann. Speciellt kul är det att kunna göra ändringar i trim och ha möjlighet att se resultaten. Det blir ju svårare på en distanssegling när man så att säga inte ses så ofta.

Under eftersnacket diskuterades hur vi ska kunna få fler deltagare till nästa år. Om just du har någon idé om vad som krävs för att vi ska få träffa dig på DM 2013 så skriv gärna en kommentar eller skicka e-post. Kanske föredrar du att DM:et ligger tidigare på säsongen, seglas med spinnaker eller är det måhända de stora prispengarna som saknas för att du ska komma ? Oavsett vilket vora jag tacksam om vi fick veta så kan vi försöka tillgodose så många önskemål som möjligt.

Med Vänliga Seglingshälsningar

Magnus

NF S 353

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

3 Responses

 • Det är ju svårt att hitta en tid/helg som passar alla, sjäv så kappseglandes det med Magda på Bullandö samma helg. Jag personligen tycker nog att ett DM kan seglas med spinnaker och gärna lite tidigare på sommaren när flera båtar(vi i alla fall) är ute i mellanskärgården.. Tack för en bra säsong!

 • Ola says:

  Vi får hitta ett datum som inte krockar med annat kul.
  Jag vill inte missa 2 hands seglingen som gick samma helg nästa år igen.
  Spinnacker eller inte? Har kört detta kör både med och utan. I år meckade vi massor med spinnacker bommen för att spira focken. Det hade varit enklare att sätta spinnackern.
  Det är så korta banor så man kan segla både med och utan spinnacker på hyggligt lika villkor. På så vis kan seglingen locka både de som vill köra med och utan. Man väljer ju själv om man vill hissa eller inte.

  MVH / OlaLeave a Reply

Or

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.