3st NF på Harken Solo Challenge i helgen

Årets ultimata seglingsäventyr står inför dörren. I helgen seglas Harken Solo Challenge, ett endagars solo-äventyr på 40M offshoresegling. Även en kortare bana på 20M inomskärs seglas också.

Start är 18 augusti och seglarna utgår från Sandhamn för att återvända till samma plats för regattamiddag och mingel. Vilka storys de kommer ha att berätta för varandra…

 

Denna segling är unik på många sätt. Fokus ligger inte på resultatet även om alla naturligtvis vill vinna. Istället är den uttalade tanken att man seglar mot sig själv – lite som varför man bestiger ett berg. Gemenskap och enkelhet är något som genomsyrar hela evenemanget. Till exempel har man skepparmöte virtuellt på sin webbsida och slår på stora trumman inne i Sandhamn efter målgång.

För att hjälpa till att marknadsföra HSC och att bidra till ökad säkerhet under seglingen kommer man även tillåta en ytterligare besättningsperson som bara får fota och filma, men inte ta del i seglingen på något vis. En så kallad MCM.

Rejält smart! Det ger oss andra en chans att få ta del av upplevelser via bilder och filmer. Plus att det lär ge denna tävling en rejäl skjuts i marknadsföringen inför nästa upplaga. Gissar att fler tävlingar kommer ta efter detta grepp.

 

Nisse Virving, Ola Barthelsson och Roger Hellström är 3 NF som ställer upp med sina NF. Roligt är att både Ola och Nisse är förhandstippade för att ta hem hela klabbet. Vi håller naturligtvis en tumme för ”våra” tre båtar. Samtidigt hoppas vi verkligen att det blir en finfin seglarhelg för alla och att inga hemskheter inträffar.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.