Ornö Runt 2011

Ornö Runt arrangeras av Tyresö Båtklubb. Första gången tävlingen ägde rum var 1973 och har därefter varje år gått på Pingstafton eller närliggande helg. Som mest har det varit drygt 400 båtar på startlinjen. De senaste åren har deltagarantalet succesivt ökat och var 183 båtar 2008. Tävlingen är en ren skärgårdstävling runt Ornö med några få rundningsmärken vilket gör att Du själv kan välja ”rätt väg” mot mål. Vi har ansträngt oss för att tävlingen skall vara attraktiv för alla typer av deltagare. Därför har Du ett stort urval av klasser att välja bland som bäst passar Din besättning. De flesta deltagarna kommer till Kolnäsviken under fredagskvällen. Här kan man erhålla sina handlingar för tävlingen om man inte i förväg hämtat ut dem hos Benns Mast & Båttillbehör.

Efter målgång träffas vi åter i Kolnäsviken för eftersnack och bortförklaringar, allt medan resultaten räknas fram. På kvällen är det sedan dags för prisutdelning av vandringspris och till den första tredjedelen i varje klass, nyttopriser som skänkts av våra sponsorer. Alla som fullföljt tävlingen och är närvarande vid prisutdelningen erhåller ett minnespris.

Vilka kommer? Skriv en kommentar i kommentarsfältet under rubriken.

2 tankar på “Ornö Runt 2011”

  1. Det är fyra anmälda NF:ar till Ornö Runt 21 maj i år. Anmäl en till och ni får segla entypsklass.

  2. Det ser ju även ut att bli toppen väder! En båt till borde väl hänga på?! Blir första Ornörunt för oss så det blir spännande!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.