Rapport från årsmötet 2012

Årsmötet avlöpte under trevliga former i härligt vårväder den 18 april i SSK lokaler i Sigridsberg. Fantastiskt fint att vi får låna denna klubbstuga. En stuga som man för övrigt kan få hyra som festlokal om man så vill (prata med SSK om detta).

I vanlig ordning hade vi fixat med mat och menyn med rostbiff, potatissallad och tillbehör vågar vi inte ändra på. Till kaffet började så mötet.

Dagordningen framgår av vårens iNFo och de punkter man kan lyfta fram är:

Dåligt resultat

NF-förbundet har gjort minusresultat i år igen. Detta år har vi haft nästa dubbelt så höga kostnader som intäkter. Resultatet var minus 13 616,35 kr för året. Detta beror främst på tryckkostnader för iNFo, inköp av Sture Nyholms Vandringspris och nyanskaffning av utrustning för NF-race, t.ex. bojar och sänken, utrustning som tidigare tillhandahölls av Sture Nyholm. Klubbens ekonomi är inte i balans och har under många år gått med förlust.

Så kan vi inte ha det i längden. Högre kostnader än intäkter vilket är ohållbart. Detta gör också att vi inte kan satsa framåt. Årsmötet beslutade därför att höja årsavgiften till 200 kr/år att gälla från och med 2013. Vi vill dels komma i balans med ekonomin men även kunna planera och genomföra aktiviteter och informationsinsatser som klubben som helhet och dess medlemmar kan dra fördel av. Till exempel kan man nämna årets nytillskott av aktiviteter som ytterligare kan öka kostnadsmassan: en samling västkustseglare vill starta upp ett eget NF -Race som förbundet gärna stöttar. I sommar kommer förbundet även försöka genomföra eskadersegling som förbundet även vill se till att den bli bra.

Du kan också påverka klubbens resultat: Ser du en NF som inte är medlem så värva dem! Detta ansvar ligger på alla medlemmar eftersom vi är en förening. Med fler medlemmar ökar vi intäkterna – något som vi alla vinner på.

På mötet fastslogs kappseglingskalendern:

Kappseglingskalendern spikades enligt:

 • Lidingö Runt, 12 maj.
 • Ornö Runt, 26 maj.
 • Mälarvarvet, 26 maj.
 • Roslagen Sea Race, 15-16 juni.
 • NF-race, 4 aug.
 • Gran Prix. 1 september.
 • NF Distriktsmästerskap / VSS inbjudningssegling, 8-9 september(KM & DM)

Du kan läsa mer om de olika racen här på NFseglare.

Årets styrelse valdes även och den ser ut som tidigare:

 • Ordförande, väljs varje år, Lars Thorén. Nyval 2013.
 • Sekreterare, väljs vartannat jämnt år, Niclas Stang valdes ånyo. Nyval 2014.
 • Kassör, väljs vartannat ojämnt år, Henrik Waldinger. Nyval 2013.
 • Ledamot väljs vartannat ojämnt år, Nisse Virving valdes ånyo. Nyval 2014.
 • Teknisk kommitté, väljs vartannat jämnt år, Magnus Lindgren valdes ånyo. Nyval 2014.

Är du intresserad av att arbeta ideellt i förbundet på någon styrelsepost är Arne Waldau eller Ola Barthelsson i valberedningen som du skall höra av dig till.

I övrigt pratade vi om klassregler, SRS-tal, vårrustning och sommarens seglatser fram till kvällen då vi skildes åt.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.