Trash Talk: Hyundai Cup

Seglarfesten i Nynäshamn den 31 aug kommer allt närmare. Och nu när säsongen börjar dra mot sitt slut är Ostkustserien mer intressant än på länge. Enligt anmälningslistan så är det 7 NF som ställer upp på Hyundai Cup och helt klart är detta en avgörande segling för Ostkustserien.

NF-tiltshift-2

Inför Hyundai Cup ligger Kölbåten i topp med ynka 6 poäng – kanske ohotad säsongssegrare redan nu? Well, vi får se, än är det inte klart. Bakom Kölbåten är det däremot tätare och mer spännande. Tvåa ligger nu säsongsraketen Magda. Roger Hellström och Magda har ju varit flitig och ställt upp i många deltävlingar vilket alltid lönar sig. Tätt bakom Magda kommer sedan Borta Med Vinden och Viktoria. Tre båtar på nästan samma poäng alltså (Magda 21 och BMV 22, resp Viktoria 22).

Nästa strid kan vara mellan mig själv i Duga och Jonas i Agnes. För närvarande har jag 33 poäng och Agnes är inte långt bakom med 36 poäng. Frågan är om vi fastnar i matchrace mot varandra eller försöker ge oss på de i tätklungan. Oavsett vilket så kommer vi båda klättra i totalen bara genom att vara med.

Tuffast kan det bli för Roger i Magda som behöver bevaka både Nisse Virving och Lasse Thorén för att behålla sin serieplats. Roger behöver helst lägga en båt eller två mellan både Nisse och Lasse för att behålla sin plats i serien. Att hoppas på för mycket kanske? Men man vet aldrig – allt kan hända.

Vad tror du? Skriv gärna en kommentar härinunder.

10 tankar på “Trash Talk: Hyundai Cup”

 1. Viktoria kommer med full ordinarie besättning. Med sju NFar som sporrar varandra kan det ju inte bli annat än bra placeringar! Jag kommer att segla ner båten ensam från Strömma (Värmdö). Kanske ger jag mig iväg på torsdagskvällen och lägger mig i Norrviken på Runmarö (SXKs uthamn). Eller så blir det tidigt fredag förmiddag. Hur ser planerna ut för er andra?

  1. Plan: Seglar ner från Muskö på fredag eftermiddag med smaskig middag som mål i hamnområdet fredag kväll. Hittas jag inte på ngn restaurang, i båten eller bar kanske jag finns på lekplatsen strax intill med dottern =)

 2. Jag hoppas ta mig ned till Ornö/Dalarö på torsdag em.. Och vidare ned till Nynäs i lugn och ro på fradagen med lite tid för trim-analyser… Kan nog behövas! Vi kan väl hålla kontakten vi FB under torsdag kväll? Blir jag sen så kan Runmarö vara ett alternativ även för mig.

  Jag och Helena tar in en ny gast och hoppas på att vindarna blåser vår väg! (jag börjar bli trött på att komma sist) 😉

  Det blir ju en lagom utmaning att försöka åka ifrån både Nisse och Lars…!!! 🙂

 3. Grattis Nisse och Borta med Vinden! Bäst av de sju deltagande NFarna. Efter att ha haft den stora förmånen att ligga på rätt kant under först kryssen söderut när vinden vred trettio grader mot sydväst tyckte vi ombord på Viktoria att nog tusan borde vi kunna vara före Nisse i mål. Men Borta med Vinden seglas ju mycket bra och med fin fart så vi fick ge oss med 21 sekunder. Totalt vann Jimmy Hellberg i Pacman (en B&R 38). Nisse kom totalt 71:a av totalt 135 båtar som gick i mål.
  Mycket bra arrangerad segling, bra hamn och goda kommunikationer gör att Viktoria säkert ställer upp 2014!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.