Kappseglingsdags: NF Race 5 augusti

Årets höjdpunkt för en NF seglare

NF- Race är Klassförbundet för Nordisk Familjebåt seglingstävling i augusti som passar hela familjen. Tävlingen ingår i NF–förbundets ostkustserie och seglas utan spinnaker och under förhållanden så att det ska passa alla. Banan är en distansbana på ca 10 – 15 nm i Stockholms skärgård och startar ca kl 11. 

På eftermiddagen genomförs den traditionella tipspromenaden med kluriga frågor. 

Detta är ett ypperligt tillfälle att få råd och tips av andra NF ägare, det brukar vara mellan 10 – 15 NFar så man kan få mycket inspiration. Om det skulle vara så att någon är tveksam att vara med på själva seglingen så går det bra att komma och vara med och gå tipspromenaden och umgås, enda kravet vi har är att du är medlem i NF förbundet och är du inte det än så fixar vi det på plats.

Viktigt: Varje båt tar med ett pris till ett värde av ca 100 – 150kr så ingen båt blir lottlös (priset är för tipspromenaden, och ett tips, det brukar vara fördel att ha barn med för att klara en del frågor)

Platsen vi träffas och umgås på är västra Delsholmen, SSK klubbholme som vi får låna under helgen.

Vedeldad bastu finns (men vi vet ännu inte om vi får eller kan använda den) men om du har möjlighet så ta gärna med lite ved.

Mer information och anmälan på plats, Västra Delsholmen

Alla kappseglingar räknas. Det lönar sig alltså att ställa upp!

Vilka kommer? Skriv en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Inspiration från tidigare NF-race:

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.