Kappseglingsdags: Ornö Runt 25 maj

Ornö Runt arrangeras av Tyresö Båtklubb och ingår i NF –förbundets ostkustserie. Första gången tävlingen ägde rum var 1973 och har därefter varje år gått på Pingstafton eller närliggande helg. Som mest har det varit drygt 400 båtar på startlinjen.

Tävlingen är en ren skärgårdstävling runt Ornö med några få rundningsmärken vilket gör att Du själv kan välja ”rätt väg” mot mål.

De flesta deltagarna kommer till Kolnäsviken under fredagskvällen. Här kan man erhålla sina handlingar för tävlingen om man inte i förväg hämtat ut dem hos Benns Mast & Båttillbehör. Efter målgång träffas alla åter i Kolnäsviken för eftersnack och bortförklaringar, allt medan resultaten räknas fram. På kvällen är det sedan dags för prisutdelning av vandringspris och till den första tredjedelen i varje klass, nyttopriser som skänkts av våra sponsorer. Alla som fullföljt tävlingen och är närvarande vid prisutdelningen erhåller ett minnespris.

Mer information och anmälan hittar du på http://www.ornorunt.se/ eller deras facebookgrupp

OBS: samtliga kappseglingar räknas. Det lönar sig alltså att ställa upp!

Vilka kommer? Skriv en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Hitta till Kolnäsviken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.