Viktfrågan, del 3 – arbetsgrupp efterlyses

 

Styrelsen har diskuterat hur vi bäst kommer framåt re frågan om NF -båtens vikt. Det står nu klart att vi bedömer det knepigt att hantera frågan inom ramen för ordinarie styrelsearbete givet de önskvärda tidsramarna.

Detta leder till att vi nu efterfrågar frivilliga insatser i form av att en arbetsgrupp bildas som kan ta frågan vidare. Vi behöver hjälp. Detta är inget ovanligt eller konstigt för föreningar och NF-förbundets stadgar §19 ger styrelsen möjlighet att utse arbetsutskott eller kommitté vid behov.
NF-förbundet är en livaktig förening med många intresserade medlemmar så det borde inte vara helt omöjligt att hitta 2-3 personer som kan hjälpas åt att driva detta vidare. Att döma av diskussioner på facebook och på höstmötet finns det gott om intresserade som ser detta vara en fråga av vikt (?). Nu har du din chans!

Mål

Målet för arbetsgruppen är att förbereda ett förslag som årsmötet kan ta ställning till. Not: det kan också vara så att arbetsgruppen kommer fram till att vi inte skall ändra något. Oavsett vilket så är det viktigt att alla bevekelsegrunder redovisas i underlaget för medlemmarna.

Tid

Den tidsram arbetsgruppen har att förhålla sig till är en bortre gräns där förslaget bör vara klart i mars i god tid för ett årsmöte som kan hållas i april. På ett ungefär.

Det är önskvärt om arbetsgruppen kan bildas nu i januari så man kan läsa in sig på frågan och även ge SSF tid att behandla ev frågor som dyker upp.

Vad skall göras/mandat?

Rent konkret handlar arbetet om att tala med SSF för att driva fråga vidare. Där har Styrelsen krattat manegen och gjort en del grovjobb med förslag på väg framåt (via befintligt ORC -brev vaska fram NF riktiga deplacement som kan ge ny placering av flytmärken).

Vi har namngivna personer på SSF som är förhandsunderrättade om att vi i NF-förbundet kikar på frågan, men SSF kommer inte göra något av egen maskin så det blir alltså arbetsgruppens uppgift att driva frågan med dem.

Se gärna artiklar här på nfseglare där vi skrivit om vad som gjorts och hur tankarna gått:

Kommunikation

Styrelsen kommer naturligtvis vara med i loopen, men det kommer vara arbetsgruppen som driver frågan framåt. Vi kan gärna ha en meddelandegrupp via messanger på facebook (det har styrelsen och det funkar kalas) för snabba avstämningar eller epostlista, det får arbetsgruppen bestämma vad som passar dem bäst.

Om inte…

Utan en dedicerad arbetsgrupp ser styrelsen det svårt att klara av arbetet med viktfrågan och det riskerar försenas.

Intresserad?

Meddela ditt intresse att ingå i arbetsgruppen via mail eller tfn (se tfn i iNFo, sid 2) till en styrelsemedlem idag:

Ordförande Richard Pahlm

Sekreterare Niclas Stang

Kassör Hasse Jansson

Kappseglingsansvaring Lasse Carlefalk

Ledamot Nisse Virving 

 

Hälsningar, Styrelsen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.