NF-Race 2017 – Grattis Kölbåten

NF 205 Kölbåten med Ola Barthelson och Sven Ahlenius ombord vann det 41:a NF-Racet. Inte nog med det, Kölbåtens besättning var också bäst på tipspromenaden och vann därmed vandringspriset Sture Nyholms minne (segling och tipsrunda räknas samman).

Hela 14 NFar kom till start. Banläggare Lasse Carlefalk kopierade fjolårets 11 nm bana. Kryssen upp mot Manskärsören blev utslagsgivande i den friska sydvästen. I ledningen var då 305, Attack, Björn Erixon före 138, Borta med Vinden, Nisse Virving och 223, Viktoria, Lars Thorén. Kölbåten kom strax efter. Efter kryssen mot Flågsundet hade 138 gått upp i ledningen före 205, 223 och 305. Efter rundningen av Högholmen hade Nisse vänligheten att ta en extra sväng (inte alltid så lätt att hålla reda på alla öar i vår vackra skärgård!) så 205 gick upp i ledning före 223, 138 och 305. I sundet norr Träskö lyckades Nissa smita förbi oss i lä. Placeringarna i mål blev 205, 138, 223, 305 och på 5:e plats 286, Richard Pahlm. För både 305 och 286 var det första NF-Racet, bra seglat!

Den sedvanliga tipspromenaden var i år utökad med NF- och barn/ungdomsfrågor. För att fira förbundets och NF-Racets fyrtio år lite extra så bjöds det på bubbel och en specialbryggd NF Jubileumsöl.

 

Ola intervjuas av Nisse Virving om seglingen.

Lars Thorén/NF223 Viktoria

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.