Lidingö runt

Så var då säsongen igång. 5 NFar startade i klassen. Roligt med två nya båtar, Vidde Keith, 207 Laika och Björn Ericson, 305 Attack. Attack har utombordare. För att uppfylla klassreglerna har Björn monterat drevattrapp och kompensationsvikter.
Det blev spinnakerstart. Vinden dog ut och vred en hel del innan den stabiliserades på NO 2-3 m/sek. Vi lyckades få den nya vinden först och fick en rejäl lucka till de andra NFarna och även till de andra båtarna i vår start. Kryssen till Duvholmen blev stökig i svallvågorna från motorbåtar. Strax efter rundningen hissades spinnakern. Stundtals var det på gränsen att vi kunde bära den i byarna på 5-6 m/sek under seglingen norr Lidingö. Det blev sedan spinnakersegling ända in i mål.
Placeringar NF-klassen: 223, 305, 207, 353, 269

 

Lars  Thorén 223/Viktoria

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.