Säsongsavslutning på SBK KM

NF S245 Duga fick urusel spinnakerstart då vi kom i väg som kanske 8:e båt av 10 i lätta vindar. Tre NF hade ett internt race där Hasse ledde i starten före oss och med Lasse C som fick trassel med spinnakern sist av NF -båtarna. Briljant besättning bestående av Henrik Waldinger och Christoffer Segertoft på Duga stod ut med frustrerad skeppare och vi lyckades segla upp oss till kanske 4:e plats vid rundning efter en X99, en Tarac och en Späckhuggare. Vid det laget hade vi lyckats få separation till resten av gänget inklusive Hasse och Lasse.

Vidrigt vridigt var temat för kryssen hemåt igen där placeringarna i stort sett var låsta. Ett tag kom en First 31,7 mellan oss och målet och vi var sexa. Urrk.

Men fru Fortuna fortsatte leka med oss – när tätbåtarna stannade i bleke framöver fick vi plötsligt vind och medvrid som gav skjuts åt sinnet såväl som båten och vi kom ikapp – och förbi. 

Vi passerade C40, Späckhuggaren och First 31,7 och kom över linjen som 3:e båt. Tjosan! Just då kändes det väldigt rättvist då vi tyckte att vi drabbats extra hårt av alla motvrid och bleken tidigare under seglingen 🙂 Före oss var Tarac först över linjen följt av X99:an. I sammanräkningen vann Späckhuggaren och NF Duga kom tvåa! Hurra!
img_0234.jpg
Efter seglingen vidtog korvgrillning och karatesegling. Förklaringen till Späckhuggarens vilda framfart var tydligen att de båtarna går som ett skollat troll i lätta vindar – och i riktigt hårt väder. Svåraste registret är mellanvind då de ofta blir omseglade. Så dagens lättväder var som skräddarsytt för dem.

Tack SBK för ett himla trevligt arrangemang. Enkelt och utan krusiduller med fokus på segling och samvaro. Så bra som det kan bli. Till den stora förnöjdsamheten bidrog också det goda vädret. Blå himmel och högsommarvärme där vi seglade i shorts och med max solskyddsmedel. Inte illa i mitten av september.

Också himla kul verkar det vara som att Duga i och med helgens resultat även kammat hem 2:a platsen i Ostkustserien. Dottern Amanda blev själaglad när jag berättade att vi nu är näst bäst i världen – av NF båtarna. Men det är ju sant 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.