NF Race 2015 avgjort

I lätta sydvästliga vindar seglade sex NF-ar en ca 10 nm lång skärgårdsbana med start strax norr om Säck. Redan vid första märket, Oxkobb hade Nisse Virving i Borta med Vinden tagit ledningen före Lasse Carlefalk i Violetta. Trots en felnavigering av Borta med Vinden mot slutet av seglingen lyckades Nisse med besättning vinna. Stort grattis!

Resultat: 1) 138 Borta med Vinden, Nisse Virving, 2) 130 Violetta, Lars Carlefalk, 3) 223 Viktoria, Lars Thoren, 4) 105 Sjöskum, Conny Holt, 5) 273 Agile, Fredrik Bergstrand, 6) 269 Frida, Johan Obel.

Väl i land blev det så småningom mingel och tipspromenad. Kassör Henrik hade förtjänstfullt ställt samman 16 frågor med blandad svårighetsgrad. Team Viktoria lyckades bäst och blev därmed stolta mottagare av vandringspriset till Sture Nyholms minne.

I och med segern övertog Nisse Virving ledningen i Ostkustserien. Två seglingar återstår och då alla seglingar räknas är det fortfarande helt öppet vem som kommer att vinna.

/Lars Thoren, 223 Viktoria

1 tanke på “NF Race 2015 avgjort”

  1. Låter himlans kul. Som vanligt alltså. Osis att S245 Duga inte kunde vara med i år. Vi höll oss i Sthlm S skärgård och seglade kompissegling med andra båtar istället.
    Yngsta besättningsmedlemmen Amanda (i år befordrad till matros och 2:e styrman) tyckte också det var synd att vi inte var med – men hon tänkte kanske mest på tipspromenaden och de marshmallows hon gick miste om.
    Vi hoppas på bättring till nästa år!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.