Kappseglingsdags: Ornö Runt 26 maj

Ornö Runt arrangeras av Tyresö Båtklubb och ingår i NF –förbundets ostkustserie. Första gången tävlingen ägde rum var 1973 och har därefter varje år gått på Pingstafton eller närliggande helg. Som mest har det varit drygt 400 båtar på startlinjen. De senaste åren har deltagarantalet succesivt ökat och var 206 båtar 2011. Tävlingen är en ren skärgårdstävling runt Ornö med några få rundningsmärken vilket gör att Du själv kan välja ”rätt väg” mot mål.

Se banan på Eniro

De säger ”Vi har ansträngt oss för att tävlingen skall vara attraktiv för alla typer av deltagare. Därför har Du ett stort urval av klasser att välja bland som bäst passar Din besättning.” De flesta deltagarna kommer till Kolnäsviken under fredagskvällen. Här kan man erhålla sina handlingar för tävlingen om man inte i förväg hämtat ut dem hos Benns Mast & Båttillbehör.

Efter målgång träffas vi åter i Kolnäsviken för eftersnack och bortförklaringar, allt medan resultaten räknas fram. På kvällen är det sedan dags för prisutdelning av vandringspris och till den första tredjedelen i varje klass, nyttopriser som skänkts av våra sponsorer. Alla som fullföljt tävlingen och är närvarande vid prisutdelningen erhåller ett minnespris.

Mer information och anmälan hittar du på http://www.ornorunt.se/

År 2011 ställde 5st NF upp startlinjen och fick segla rättvis entyp. Kanske vi kan överträffa detta i år? Vilka kommer? Skriv en kommentar i kommentarsfältet nedan.

6 tankar på “Kappseglingsdags: Ornö Runt 26 maj”

  1. Sådärja ! Ser ut somvi blir 7 i år ! Jättekul att så många kommer till Ornö och vill vara med. Nu är det bara att hoppas att Polman ställer upp med bra seglingsväder…

    -Magnus
    S 353

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.