Filmtajm, NF 265 i frisk bris

I förbundet har vi ju emellanåt talat om eskadersegling. Häromåret fick Henrik och jag en liten försmak på detta då vi hängde ihop mot gemensamt mål några dagar. Utgångspunkten för seglatsen skulle vara familjen Waldingers lantställe vid Djurö/Skarpö.

Dagen innan start hade jag en minnsvärd seglats från Muskö i Sthlm S skärgård. I ca 8-10 m/s hade jag snittfart på 6,2 knop, toppnotering 8,8 knop på stor och fock i ca 40 N. En riktig drömsegling i gassande sol. Väl framme efter nära 7 timmar klistrad vid rodret var det en sagolik känsla att få sprätta upp en öl och slappna av. Kvällen avnjöts i trevligt sällskap med Henrik och Tina då vi åt, drack och pratade om båtar, och livet och lyssnade på musik.

Vi beslöt båda att ta ett rev innan vi gav oss ut på Kanan dagen därefter. Vi styrde söderut med en tanke att så småningom komma till Ornö eller Utö.

Anhalt Nämdö

Efter en dags segling i frisk sydlig bris tog vi landhugg i Långvik norra Nämdö. En finfin och välbesökt naturhamn. När 2 st NF kommer in tillsammans sådär så höjs det en del ögonbryn och vi råkade omedelbart i samspråk med grannarna. Det visade sig att de flesta hade ett gott öga till NF och uppskattade båttypen och ställde flera frågor om hur det var att segla själv, om seglingsegenskaper och annat.

Senare på kvällen provade vi viner (ordentligt!) och umgicks i härligt samkväm. Tanken på att föreslå denna typ av segling för de andra i förbundet väcktes som eskadersegling. Jag tror att fler skulle tycka om det.

Dagen efter fortsatte vi sydvart i fortsatt frisk sydlig bris. Vi tyckte båda att det var underhållande att segla mot varandra och jämföra kryssvinklar och båtfart med varandra. I höjd med Ornö skildes våra vägar och jag fortsatte söderut och Henrik gick in mot Kymmendö.

Härliga dagar att minnas.

Seglarhälsningar från Niclas, NF SWE 245

5 tankar på “Filmtajm, NF 265 i frisk bris”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.