4 tankar på “nfboat ritning”

 1. Finns det någon ritning på rodret? Har noterat att rodren på olika NF-båtar är rätt olika. Bredden (inte tjockleken) varierar med upp till 5 cm. En del roder på nyare (?) har en fals längst bak på rodret som gör det ännu bredare. Har sett det på flera NF-båtar.

 2. Hej Erik,
  Under medlemssidorna finns det byggbeskrivning och några fler ritningar. Är du medlem kan du logga in och få tillgång till de sidorna mha lösenord som står i senaste iNFo (sid2).
  Oklart om den information du söker finns med där.
  Mvh Niclas, Sekreterare

  1. Jo den informationen finns där. Tack för tipset. I bygghandboken på sidan 9. Har sett ett antal NF som uppenbarligen inte har färdigbyggda kölar utifrån min tolkning av vad som står där.
   Har även sett några som kapat falsen rakt av och fått för korta roder.
   På alla bilder jag sett både där och på siten så är det nedre aktre hörnet av rodret skarpt sett från sidan. Medan man på nyare NF och de som bytt roder till nytillverkat ser att det är avrundat ganska rejält. I klassreglerna så står det bara att rodret skall stämma med den ursprungliga formen. Hur vet man om rodret gör det egentligen? Finns den formen kvar? Eller har klassförbundet tillgång till rodermallar som medlemmar kan få låna?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.